Фрахт на перевезення кукурудзи хендісайзами до Іспанії знизився на 3-5 $/т — Atria Brokers

На цьому тижні фрахт на перевезення зерна з глибоководних портів Одеси продовжив знижуватися. Ставки транспортування з річкових портів Дунаю також суттєво впали.

Про це повідомляє Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА).

Станом на 16 листопада, ставки на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїл у напрямку Севільї знизилися на 8-9 $/т — до 51-52 $/т, східного узбережжя Італії — 7-9 $/т до 42-45 $/т, східного Середземномор’я — на 7-8 $/т до 40 $/т, Іспанії — на 7 $/т до 48-49 $/т, Ізраїлю — на 2-6 $/т до 45-50 $/т, Мармари– на 5 $/т до 30-31$/т, східного узбережжя Греції — на 3 $/т до 36-38 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи хендісайзами до середземноморського узбережжя Іспанії знизився на 3-5 $/т до 45 $/т, до східного узбережжя Італії — на 1-2 $/т до 44 $/т, до східного Середземномор’я — на 1-3 $/т до 42 $/т.

«Слід відзначити, що більшість українських продавців вже законтрактовані до кінця грудня, що може послабити конкуренцію в сегменті хендісайзів. Крім того, після нещодавнього уповільнення експорту зерна збільшилася кількість вільних суден, що може послужити ще однією причиною зниження фрахтових ставок», — йдеться у повідомленні.

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з Одеси, Південного та Чорноморська у напрямку Китаю залишився без змін на рівні 60-62 $/т. До Іспанії ставки становлять 42 $/т.

Читайте також: Зміна фінансування програми страхування в українському морському коридорі не матиме великого впливу — Atria Brokers

Також без змін залишилися ставки на перевезення агропродукції баржами на Констанцу. Фрахт для кукурудзи становить 25-26 , соняшнику — 41-42 .

Виконано за допомогоюDisqus