Уряд компенсуватиме аграріям купівлю зрошувальної техніки вітчизняного виробництва

Уряд надаватиме бюджетні дотації для реконструкції існуючих та/або будівництва нових меліоративних систем з використанням зрошення дощуванням або краплинного зрошення, а також організаціям водокористувачів для відновлення насосних станцій. 

Про це свідчить постанова № 1110 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів».

Дана компенсація діє за умови придбання техніки вітчизняного виробництва.

Бюджетна дотація товаровиробникам надаватиметься на проведення робіт з реконструкції існуючих та/або будівництва нових систем, за введені в експлуатацію меліоративні системи, зокрема з використанням зрошення дощуванням (трубопроводи, гідротехнічні споруди тощо); придбання техніки та обладнання(дощувальна техніка, насосне обладнання та запчастини до них) вітчизняного виробництва.

Читайте також: В Україні створили першу організацію водокористувачів, яка працюватиме в двох південних областях

Кошти надаватимуться товаровиробникам на безповоротній основі у розмірі до 25 % вартості витрат (без урахування податку на додану вартість), здійснених відповідно до проектної документації, але не більш як:

  • 13 250 грн на 1 га оброблюваних угідь для зрошення дощуванням без урахування вартості поливної техніки і обладнання для поливу;
  • 25 300 грн на 1 га оброблюваних угідь для зрошення дощуванням з урахуванням вартості вітчизняної поливної техніки та насосного обладнання;

Для отримання бюджетної дотації документи необхідно подати до Мінагрополітики до 20 листопада поточного року включно.

Частина українських виробників анонсували, що аграрії можуть скористатися компенсацією при закупівлі їх обладнання.

«Обладнання виробництва ТОВ «Варіант Агро Буд» (ТМ «Variant Irrigation») включено до переліку в даній програмі і його вартість підлягає частковій компенсації (25% від придбаного обладнання)», — повідомили в компанії.

Нагадаємо, програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) надасть понад 18 млн грн для одного проекту з модернізації меліоративних систем організацій водокористувачів. Це вже четвертий субгрант від USAID АГРО, спрямований на відновлення зрошення в Україні, а загальна сума співфінансування складає 73,2 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus