Мінагро та Укрцукор встановили граничний обсяг експорту цукру у 2023/24 МР

Міністерство аграрної політики та продовольства та Національна асоціація цукровиків України («Укрцукор») підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Згідно з документом, сторони домовилися:

  • погоджувати максимально можливі обсяги експорту цукру на основі попереднього балансу попиту і пропозиції в 2023/24 МР. Вносити зміни, які зазначені в Додатках до Меморандуму, з урахуванням проведення весняного посіву і вегетації рослин.
  • граничний обсяг експорту цукру у 2023/24 МР становитиме до 650 тис. т; 
  • Мінагрополітики в межах законодавства може ініціювати заходи державного регулювання при виникненні загроз продовольчій безпеці держави.

Читайте також: Астарта збільшила обсяги реалізації цукру і притримує продажі зернових — операційні результати за III квартал 2023

Мінагрополітики та «Укрцукор» щомісяця обговорюватимуть поточну ситуацію та визначатимуть обсяги експорту. У випадку запровадження ліцензування та квотування сторони проводитимуть попередні консультації.

«Укрцукор зі свого боку погоджується інформувати Міністерство щодо фактичного здійснення та перспектив експорту цукру. Отримавши від Міністерства повідомлення про припинення експорту, вжити необхідних заходів для інформування громадськості. Також Мінагрополітики сприятиме нарощуванню експортного потенціалу цукру та проведенню переговорів з  Європейським Союзом щодо подальшого безмитного та безквотного експорту цукру в країни ЄС», — йдеться у повідомленні.

Меморандум набирає чинності з дня підписання і діє до 1 вересня 2024 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus