Польська влада звернулася до України з пропозиціями щодо врегулювання ситуації на кордоні

Міністерство інфраструктури Польщі звернулось до України з пропозицією для врегулювання ситуації на кордоні, який три тижні блокують польські перевізники.

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Польський міністр інфраструктури Анджей Адамчик звернувся до віцепрем’єра Олександра Кубракова з проханням скасувати обов’язкову реєстрацію в системі «єЧерга» транспортних засобів, що повертаються з України до ЄС і розвантажені на прикордонних переходах Зосін — Устилуг та Нижанковичі — Мальховіце.

«Це спричинило значне збільшення часу очікування для транспортних засобів, зареєстрованих у ЄС, які повертаються з України без вантажу, щоб перетнути українсько-європейський кордон», — пояснив Адамчик.

Він додав, що на думку протестувальників, ця система «дозволяє нерівноправне ставлення щодо українських та польських перевізників».

Читайте також: Україна готова виконати декілька вимог польських перевізників — Дмитрасевич 

Також польський міністр звернувся до комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан з проханням створити спільний комітет для аналізу впливу угоди про лібералізацію транспортних перевезень з Україною на ринок автомобільних перевезень ЄС.

Нагадаємо, за непідтвердженою інформацією польські протестувальники мають наміри поширити блокування кордону також на пункт пропуску «Нижанковичі — Мальховіце».

Виконано за допомогоюDisqus