Польські перевізники не розширюватимуть блокаду кордону. Уряд заявляє про домовленості

Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядур 29 листопада зустрівся з польськими перевізниками, які блокують чотири пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомляє Мінінфраструктури Польщі.

Після переговорів із міністром голова Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Вальдемар Ящур заявив, що перевізники не припинять протест на чотирьох пунктах перетину кордону, але не будуть поширювати його на ще два — в Нижанковичах і Зосіні.

Читайте також: Польська влада запропонувала аграріям-протестувальникам доплату за кожен гектар з кукурудзою 

«Ми також готові розглянути можливість пом’якшення форми нашого протесту, якщо польська держава посилить ефективний контроль вантажівок, які в’їжджають до Польщі. Кількість порушень серед українських водіїв є значною, а залучення державних служб, на нашу думку, ще надто мало. Це стосується перевірок, які проводять такі служби, як Інспекція дорожнього транспорту, Національна податкова адміністрація, Прикордонна служба та Поліція», — сказав Ящур.

В свою чергу Гаядур повідомив, що розмовляв з міністром фінансів та міністром внутрішніх справ. Вони готові вжити невідкладних заходів у взаємній співпраці, щоб задовольнити вимогу посилення контролю.

Нагадаємо, 23 листопада на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», було заблоковано рух вантажівок.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus