Один із найбільших українських виробників макаронних виробів планує увійти в аграрний бізнес

Компанія «Віліс», яка займається виробництвом макаронів, планує увійти в аграрний бізнес.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник компанії Віктор Жабчик.

«Зараз плануємо увійти в аграрний бізнес, щоб вирощувати на українських землях пшеницю, яка нам потрібна для виробництва. Зокрема, пшеницю твердих сортів. Сучасні технології це дозволяють. Будемо виробляти в Україні макарони так, як це роблять в Італії — з власної сировини», — розповідає Віктор Жабчик.

Він зазначив, що перші роки на макаронному ринку компанія працювала на вітчизняному і пострадянському обладнанні, сьогодні ж «Віліс» має потужні італійські виробничі лінії (1,8 т макаронів за годину) і сучасні європейські технології.

Читайте також: У Рівному будують харчопереробний комплекс з п'ятьма виробництвами

«Між іншим, весною ми вийшли на ринок макаронів швидкого приготування — запустили нову лінію, і паралельно розвиваємо виробництво повидла. Специфіка нашого виробництва в тому, що ми використовуємо скловидні зерна пшениці. Також виробляємо тверді макарони з пшениці дурум, яку отримуємо з Угорщини і Італії», — каже засновник «Віліс».

До того ж, «Віліс» працює на альтернативному паливі. Одне виробництво працює на пелетах, друге — на щепі. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus