Заяви про відкладення другого етапу земельної реформи — неактуальні — Сольський

Земельна реформа в Україні прозора, все, що відбувається з ринком землі, видно щодня в усіх реєстрах, до роботи яких ні в кого немає жодних питань. Із самого початку унеможливлено будь-які корупційні ризики.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час публічної дискусії «Ринок земель в Україні: стан, ефективність, прозорість», пише Latifundist.com.

«Адже законодавці не повелися на демагогію й популізм та не підтримали положень про першочергове право володіння для місцевої громади чи для держави, про необхідність величезної кількості погоджень і так далі. Цього нічого немає. І, як показав досвід, ринок розумніший за чиновників та політиків, тож сам усе регулює», — сказав Сольський.

Він зазначив, що впровадження реформи — це позитивний сигнал для іноземних інвестицій і в Україні має бути  прозоре, цікаве середовище для бізнесу.

Читайте також: Ринок землі в новому році. Готуємось до юрського періоду 

«Будь-які емоції, заяви про відкладення реформи чи певних її етапів - неактуальні і не мають впливати на реформу. Ми маємо рухатись швидше. Земельна реформа має тільки підсилюватися, а не відкладатися», — додав Сольський. 

Директор місії USAID в Україні Джеймс Хоуп назвав відкриття другого етапу ринку землі в Україні історичною подією, зазначивши важливість земельної реформи не тільки для сучасності, але й для майбутнього процвітання країни.

В свою чергу, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку Денис Башлик, акцентував на важливості забезпечення максимальної прозорості ринку землі для запобігання будь-яким махінаціям чи шахрайству.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року Україна вступає у другий етап відкриття ринку землі, дозволяючи юридичним особам купувати сільськогосподарські землі. Це дозволить одному власнику мати не більше 10 тисяч гектарів землі. 

Як повідомлялося раніше, Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) зареєструвала на сайті президента України петицію, в якій просить відкласти до закінчення війни 2-й етап земельної реформи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus