Аграрії не зменшили закупівлі біофунгіцидів попри війну — БТУ-ЦЕНТР

Біологічний метод захисту рослин від хвороб з кожним роком набирає все більшої популярності серед аграріїв.

Про це йдеться в матеріалі «Strip-till, органічні добрива та 50 тис. га під біопрепаратами: Як в МХП відновлюють ґрунти» на Latifundist.com. 

Так, згідно оцінки, проведеної фахівцями «БТУ-ЦЕНТРу», за останні 5 років спостерігається позитивна динаміка до збільшення об’ємів реалізації всієї лінійки біологічних фунгіцидів, виробництва «БТУ-ЦЕНТР» (ЕКОСТЕРН Триходерма, МІКОХЕЛП, СКЛЕРОЦИД, ФІТОХЕЛП, ФІТОЦИД). Слід також відзначити різний спосіб застосування цих препаратів: шляхом обробки посівного/посадкового матеріалу, внесення як у ґрунт, так і фоліарно.

Читайте також: Біопрепарати дозволяють рослинам краще засвоювати добрива — експерти

У цілому, порівнюючи з 2019 роком, об’єми використання біофунгіцидів «БТУ-ЦЕНТР» у 2023 році значно зросли. Таке зростання у порівнянні з попереднім періодом спостерігається щороку: на 302% — у 2020 році, 168% — у 2021, 3% — у 2022 і 42% — у 2023. Навіть у 2022 році, не дивлячись на важке становище в аграрному секторі внаслідок воєнних дій, не було падіння реалізації нижче рівня 2021 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus