Блокада західного кордону: держбюджет України втратив понад 9 млрд грн

Блокування українсько-польського кордону спричинило втрату держбюджетом України 9,3 млрд грн через недонадходження митних платежів.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише Економічна правда.

«Ми маємо на 40% зменшення експорту через відповідні сухопутні пункти пропуску. Маємо заяву від перевізників про втрати у 400 млн євро тільки за перші два тижні цієї блокади», — зазначив Гетманцев. 

За результатами листопада бюджет втратив 9,3 млрд грн від недонадходження митних платежів. 

Читайте також: Польська влада запропонувала аграріям-протестувальникам доплату за кожен гектар з кукурудзою

Гетманцев закликав уряди країн, в яких відбувається блокування кордону, недопустити моменту, коли ситуація стане критичною, оскільки це також вдарить по них. 

«Послаблюючи Україну, вони зміцнюють нашого спільного ворога і призводять до того, щоб він потужніше вдарив по їхніх же економіках. Зважаючи на те, що блокуванням займаються маргінальні політичні сили, які точно не представляють більшість у цих країнах, переконаний у тому, що на цьому тлі не треба гратися в політику, а треба виконувати європейський закон, який дозволяє вільний рух транспортних засобів по території ЄС», — додав Гетманцев.  

Нагадаємо, польські фермери, які блокують кордон разом з перевізниками, планують продовжити свій протест до 3 січня.

Виконано за допомогоюDisqus