ЄС зменшив імпорт кукурудзи в поточному сезоні на 43%

Країни ЄС у 2023/24 МР імпортували трохи більше 7 млн т кукурудзи. Це на 43% менше за показник в аналогічний період минулого сезону —12,8 млн т.

Про це свідчать дані Єврокомісії, пише АПК-Інформ.

В поточному сезоні суттєво скоротився імпорт для ЄС кукурудзи з України — до 3,79 млн т порівняно з 5,6 млн т в минулому році. Однак частка української кукурудзи в загальному обсязі поставок збільшилася з 44% до 52%.

Читайте також: Молдова стала основним експортером соняшнику до ЄС замість України

Також Євросоюз значно скоротив імпорт кукурудзи з Бразилії — до 2,7 млн т, що у 2,3 раза поступається показнику попереднього МР (6,3 млн т). Частка поставок вказаної зернової скоротилася з 49% до 37%.

Основні обсяги кукурудзи в поточному сезоні серед країн ЄС імпортували Іспанія — 3,3 млн т, Нідерланди — 870 тис. т та Італія — 768 тис. т.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія не бачить дуже значних негативних наслідків від українського аграрного експорту для сільськогосподарського ринку ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus