Профспілки Польщі та України планують переговори, щоб досягти компромісу в розблокуванні кордону

Польський Союз підприємців і роботодавців (ZPP) та Федерація роботодавців України домовилися про створення діалогового майданчика, щоб досягти компромісу у питанні припинення блокади кордону.

Про це йдеться в заявах ZPP та ФРУ.

Перша зустріч запланована на 8 грудня.

«Представники найбільших об’єднань роботодавців Польщі та України формують переговорний майданчик, спрямований на прискорення та оптимізацію діалогу, і вироблення взаємоузгоджених рішень. Ці рішення допоможуть урядам обох країн досягти взаємовигідного компромісу та розблокувати пункти пропуску на польсько-українському кордоні», — зазначили у ФРУ. 

Президент ZPP Цезарій Казьмерчак окремо опублікував звернення з цього приводу. Він порадив не сподіватися на те, що Україні вдасться надавити на Польщу через Брюссель.

«Це не політична війна, а торгова війна. У нас багато спільних інтересів, але також багато інтересів протилежних. І це саме такий інтерес. Деякі ваші політики намагаються надати цьому політичні розміри. Це є образливим та неприйнятним для нас», — зауважив він.

Також він вважає, що влітку 2024 року «транспортний безвіз» для України буде завершено.

Читайте також: Єврокомісія відстоюватиме «транспортний безвіз» для України попри вимоги польських перевізників 

«Треба сісти й чесно поговорити. Тому Союз підприємців і роботодавців організовує зустріч нашого протестного комітету з вашими перевізниками, щоб, як (у Польщі — прим. ред.) утвориться новий уряд, уже були якісь пропозиції на столі. Ми хочемо вирішити цей конфлікт, але не нашим коштом», — підсумував Казьмерчак.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» готується масово переправляти через українсько-польський кордон контрейлерні поїзди з фурами.

Виконано за допомогоюDisqus