Виробництво цукру на Вінниччині може зрости на 10-15%

На Вінниччині прогнозують збільшення виробництва цукру на 10-15%.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, пише Укрінформ.

«За оперативними даними, наразі на чотирьох цукрових заводах Вінниччини продовжується сезон цукроваріння. Виробничий сезон завершено тільки ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК» ВГІ «Михайлинський цукровий завод». Очікуване виробництво цукру перевищить минулорічне на 10-15%», — сказав Сідоров.

Він повідомив, що станом на 8 грудня в області вироблено 340 тис. т цукру, на відповідну дату минулого року — 277 тис. т цукру.

Читайте також: В наступному році виробництво цукру в Україні може зрости до 2 млн т — УПІ-АГРО 

Аграрії регіону зібрали майже 2,5 млн т цукрових буряків при середній урожайності 456,5 ц/га (у 2022 р — 487,4 ц/га). Цукрові заводи області вже переробили понад 2,3 млн т цукросировини, що більше на 24%, ніж у 2022 році.

Сідоров зазначив, що у Вінницькій області зосереджено 22% площ цукрових буряків України. Площі посіву цукрових буряків цьогоріч зросли порівняно з попереднім роком на 6 тис. га.

Як повідомлялося раніше, європейські переробники хочуть, щоб Україна встановила квоту на експорт цукру до ЄС. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus