USAID втричі збільшив грантову підтримку для українських переробних підприємств

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

З огляду на велику кількість заявок і значний інтерес з боку підприємств переробної галузі було ухвалене рішення збільшити суму грантового фінансування, зазначили в міністерстві.

Загальний обсяг фінансування грантової програми становитиме $11 млн, а у межах програми буде надано близько 75 грантів (раніше планувалось близько 25 грантів).  

«Розвиток українських виробників і залучення інвестицій в реальний сектор — пріоритет Міністерства економіки. Наша стратегія — переробка і розвиток високотехнологічних галузей. Маємо збільшити долю переробки в структурі ВВП з нинішніх 10% до як мінімум 20%, адже немає прикладів успішних сировинних держав. Сировинність часто навпаки синонім бідності», — каже Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Я поки що не бачу перспективи з переробкою в Україні — Вадатурський 

В МІнекономіки уточнили, що гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць та підвищенню ефективності використання інших ресурсів. Це фінансування сприятиме  імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція.

Нагадаємо, в Черкаській області впродовж року планують запустити переробні підприємства, які будує інвестгрупа Time. Будівництво заводів з виробництва круп та переробки кукурудзи почали ще до війни.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus