Вінницькі аграрії збільшили площі під овочами вдвічі

У Вінницькій області цьогоріч сільськогосподарські підприємства збільшили площі під овочами удвічі.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сідоров, пише Укрінформ.

«У поточному році намітилась тенденція до збільшення площ безпосередньо в сільськогосподарських підприємствах. Вони збільшили площі під овочевими культурами у два рази. Причиною цього став дефіцит овочевої продукції на ринку України», — сказав Сідоров.

Зокрема виросли площі під цибулею, помідорами та баштанними культурами. Цьогоріч у промислових обсягах були висаджені перець і баклажани.

Агропідприємства, де використовувалось зрошення та повний комплекс системи живлення і захисту рослин, отримали високі врожаї. В окремих підприємствах урожайність цибулі та моркви досягла 80 т з гектара.

Читайте також: В Україні не вистачає як мінімум 150 овочесховищ — нардеп 

Сідоров зазначив, що проблемою для виробників овочів області залишається відсутність переробних потужностей та сучасних овочесховищ.

«Останнім часом на Вінниччині овочевими культурами по всіх категоріях господарств, включаючи домогосподарства, зайняті в середньому 23 тис. га. Особливістю вирощування овочів в області є те, що понад 98% — це площі в домогосподарствах і лише 2% — в сільськогосподарських підприємствах, включаючи фермерські господарства», — пише видання.

Нагадаємо, протягом поточного року аграрії збудували 15 овочесховищ із загальною потужністю близько 10 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus