Вирощування овочів дозволило оптимізувати витрати та забезпечити стабільну роботу холдингу — LNZ Group

LNZ Group у 2023 році збільшив об’єми вирощування овочевих та ягідних культур. В цьому році компанія вирощувала капусту, солодкий перець, кавуни, гарбузи, малину, полуницю тощо.

Про це в інтервʼю для Latifundist.com розповів директор з агровиробництва LNZ Group Роман Франчук.

«Також ми одні з перших в Україні по вирощуванню цукрової кукурудзи. Загалом під нею у нас 900 га (для цукрової кукурудзи це дуже велика площа). Саме сегмент вирощування овочевих культур дозволив нам цьогоріч оптимізувати витрати та забезпечити стабільну роботу холдингу. Це важливо, особливо в умовах кризи», — говорить Франчук.

Він додав. що на наступний рік в LNZ Group вирішили зосередитися на вирощування сої в сегменті олійних культур, оскільки насичувати сівозміну соняшником не цікаво. Тож площі під соняшником трохи зменшать на користь сої.

Читайте також: В Україні не вистачає як мінімум 150 овочесховищ — нардеп 

Під кукурудзою в LNZ Group близько 50% від загального банку землі. На наступний рік зменшувати площі в компанії не планують.

Нагадаємо, у Вінницькій області цьогоріч сільськогосподарські підприємства збільшили площі під овочами удвічі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus