В Черкаській області почав роботу новий переробний завод

В Золотоніському районі Черкаської області запустили в роботу завод з переробки проса на крупу. Щороку там планують виробляти 30 тис. т сировини.

Про це Суспільному розповів співзасновник підприємства Юрій Ткаченко

«На зміні працюватимуть четверо людей — бригадир, помічник бригадира і двоє апаратників, які знімають готовий продукт, зашивають і складають. Також вони знімають відходи і палетують їх», — розповів начальник виробництва Андрій Ляш.

Зерно на переробку надаватимуть аграрії з усієї країни, а готову крупу експортуватимуть за кордон.

«Основний напрямок нашої діяльності — аграрний. Ми реінвестували в переробку. Також залучили кошти банківської установи. Для того, аби ми не були сировинним придатком, для нас важливо, щоб тут якраз вироблялась додана вартість і ми вже готовий продукт вивозили вже за кордон. В основному це буде європейський ринок, бо є попит. Але якщо буде потреба і на внутрішньому, то будемо і його забезпечувати, бо, безумовно, ми маємо підтримувати свого виробника. Далі цей продукт піде в подальшу переробку, в якої в нас ще немає — це і борошно, і сухі сніданки», — зазначив Юрій Ткаченко. 

Читайте також: На Черкащині протягом року запустять в роботу два нові переробні підприємства 

Як повідомляє «Промисловий портал», переробку забезпечує обладнання українського виробництва, яке виготовляють на Харківщині. Переробний завод аграрії планували запустити на ще до початку вторгнення, але всі апарати в кінці лютого опинились у сірій зоні й проєкт довелось відкласти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus