Фонд Говарда Баффета спільно з партнерами інвестував в Україні в сухий порт на кордоні з Угорщиною

В Україні на кордоні з Угорщиною інвестували в сухий порт з елеватором потужністю зберігання 30 тис. т.

Про це на конференції Victory Harvest розповів американський меценат, голова The Howard G. Buffett Foundation Говард Баффет, пише Latifundist.com.

«Вам треба диверсифікувати напрямки експорту. Ми інвестували в перевантажувальний комплекс на кордоні з Угорщиною з елеватором на 30 тис. т», — сказав Баффет.

Він додав, що його фонд спільно з партнерами планує і далі будувати такі хаби на кордоні, щоб зерно з залізниці перевантажувалося на контейнери, і йшло далі.

Читайте також: Поблизу кордону з Румунією та Угорщиною завершують будівництво сухого порту 

«Україна для нас дещо нетипова країна. До війни це була не та країна, де ми потрібні. Але коли почалось повномасштабне вторгнення, це вплинуло на ситуацію з продовольством у всьому світі, і ми зрозуміли, що ми маємо допомогти», — додав Говард Баффет.

Нагадаємо, за програмою субгрантової підтримки USAID профінансує будівництво та модернізацію 15 елеваторів. Один з них будується в Рівненській області.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus