На Закарпатті в одному селі збудують 3 сухих порти

У Горонді Закарпатської області збудують три сухих порти, розповів в інтервʼю Latifundist.com власник групи компаній DMV Group Іван Дімов

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Насправді нас там уже троє: Goronda Platform, ми зі своїм проєктом і ще одна компанія планує побудувати сухий порт. В нас різні станції. Італійці та ще одна компанія планують організувати перевалку через одну станцію, а у нас інша — Страбичово. Вона ближча до залізничної гілки Мукачево-Чоп», — сказав він.

За словами Дімова, зараз будівництво ще на стадії проєктування, але нерозв'язних питань щодо нього немає. Тут дві залізничні колії — вузька та широка, дозвільну документацію компанія оформляє.

«Ми об'їздили всі термінали, збудовані тут за останні роки. Повністю вивчили ситуацію та розуміємо, що на першому етапі потрібно побудувати розгалужену мережу залізничних колій. А потім уже — елеватор. У нас навіть передбачено переробку — територія дозволяє», — додав Дімов.

Читайте також: В Закарпатській області на базі елеватора збудують «сухий порт»

  • У серпні 2023 року стало відомо, що планується будівництво «сухого порту» в Горонді Закарпатської області. Завдяки перевантажувальним можливостям із широкої колії (1520 мм) на вузьку (1435 мм), а також складським приміщенням і контейнерним рішенням проєкт покращить потік українського зерна та соняшникової олії до Європейського Союзу.
  • В Румунії поблизу кордону з Україною у квітні 2024 року завершили будівництво найбільшого у Європі перевантажувального терміналу, максимальна проєктна потужність якого складає 3 млн т.
  • На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Його планують відкрити у 3 кварталі 2024 року.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus