Фрахт для панамаксів з портів Одещини у напрямку Китаю суттєво знизився — Atria Brokers

На цьому тижні ставки фрахту на перевезення зерна з портів Дунаю переважно зростали. Ставки транспортування з глибоководних портів Одеси для хендісайзів залишилися на рівні минулого тижня, тоді як фрахт для панамаксів у напрямку Китаю суттєво знизився.

Про це повідомляє Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація» (УЗА).

Станом на 21 грудня, ставки на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїлу у напрямку східного узбережжя Греції зросли на 2-3 $/т до 35-36 $/т, Мармари та східного узбережжя Італії — на 1-2 $/т до 29-30 $/т та 43-44 $/твідповідно. Мінімальні ставки до Ізраїлю підвищилися на 2 $/т і фрахт в цьому напрямку становив 45-46 USD/т.

Експорт товарів через український морський коридор може зрости до 7 млн т на місяць — Dragon Capital

Читати також

До іспанської Севільї ставки знаходяться на рівні 50 $/т проти 48-50 $/т попереднього тижня. Без змін залишився фрахт до східного Середземномор’я — 38-40 $/т та Іспанії — 46-48 $/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи хендісайзами залишилися на рівні минулого тижня: у напрямку середземноморського узбережжя Єгипту — 35-36 $/т, Італії — 37-39 $/т, середземноморського узбережжя Іспанії — 38-40 $/т, Тунісу 40-42 $/т.

Ставки фрахту на перевезення кукурудзи панамаксами з портів Одеси, Південного та Чорноморська у напрямку Китаю знизилися до 65 $/т проти 70-72 $/т минулого тижня.

Ставки на перевезення кукурудзи баржами на Констанцу залишилися на рівні 20 , для соняшнику ставки на Русе/Сілістра також стабільні — 26 .


Як повідомлялося раніше, економічний ефект від роботи портів Великої Одеси може становити до 8% додаткового зростання ВВП у 2024 році.

Виконано за допомогоюDisqus