Аграрії у 12 областях отримали насіння кукурудзи та соняшнику від Фонду Говарда Баффета

Фонд Говарда Баффета у партнерстві з міжнародною сільськогосподарською компанією Corteva Agriscience забезпечив близько 40 000 посівних одиниць насіння кукурудзи та соняшнику Pioneer для дрібних фермерів України, повідомляється на сайті Парламенту.

Згідно з даними Corteva Agriscience, насіння було доставлено фермерам у 12 областях, а саме: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська.

«Близько 850 фермерських господарств отримали насіння, що дозволить їм засіяти додатково 65 тис. га кукурудзи та соняшнику під час весняної посівної кампанії 2024 року, що позитивно вплине на рівень життя місцевого населення та підтримає сільське господарство в регіонах», — говориться у повідомленні.

Від початку великої війни Говард Баффет вже інвестував в Україну понад півмільярда доларів, зокрема в підтримку фермерів обладнанням та гуманітарне розмінування, повідомили у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Нагадаємо, що Фонд Говарда Баффета спільно з партнерами збудують сухий порт на українсько-угорському кордоні для диверсифікації напрямків експорту агропродукції. Наразі йде підготовка до будівництва.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus