Порти Дунаю досягли рекордного показника добової перевалки 120 тис. т у 2023 році

З переорієнтацією експорту на порти Дунаю та завдяки вжитим заходам щодо їх розвитку досягнуто рекордної цифри перевалки вантажів по цьому напрямку у 2023 р. — 120 тис. т на добу, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

«До війни експорт через цей напрямок складав 1,5% від загального обсягу, водночас завдяки розвитку портів на Дунаї цей показник збільшився до 30%», — додав він.

У 2023 р. у Дунайському морському кластері було відкрито 23 нових термінали, а пропускна спроможність портів зросла до 29,4 млн т вантажів на рік.

За словами Юрія Васькова попри функціонування Українського коридору розвиток портів Дунайського кластеру залишається одним з пріоритетів Міністерства відновлення на 2024 рік.

Тимчасовим морським коридором до портів Великої Одеси експортовано вже понад 10 млн т вантажів, з яких 6 млн т — агропродукція.

«Наразі темпи зростання експорту через Український коридор вже суттєво перебільшили темпи зростання експорту в рамках Зернової ініціативи», — говорить Юрій Васьков.

Інвестиції в інфраструктуру портів Дунаю у 2023 р. склали близько $100 млн.

Читайте також: Київ і Лондон хочуть здешевити страховку при експорті морем. Що про це думають на ринку

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus