Аграрії Бразилії сіятимуть другий врожай кукурудзи раніше через посуху

Посівна другого врожаю кукурудзи (сафрінья) в Бразилії розпочалася раніше, ніж будь-коли в історії, тим самим дещо зменшуючи занепокоєння щодо можливостей фермерів посіяти великі площі культури в цьому сезоні, пише Bloomberg.

Спекотні та сухі умови останніх кількох тижнів прискорили дозрівання сої в деяких частинах штату Мату-Гросу, що дозволило деяким виробникам зібрати урожай раніше, ніж очікувалося, і засіяти поля кукурудзою або бавовною, повідомляє провідний фермерський кооператив у ключовому штаті-виробнику.

«Це був неочікуваний результат, оскільки затримка з посівом сої посилила очікування, що багато фермерів не встигнуть посіяти кукурудзу», — говориться у повідомленні.

Бразильські фермери зазвичай сіють сою у вересні-жовтні, а збирають урожай з січня по березень. Після збирання сої фермери сіють так звану сафрінью, яку починають збирати в травні.

За даними Інституту сільської економіки Мату-Гросу, більш ранній урожай сої зібрано, незважаючи на те, що в регіоні спостерігається найпізніша сівба з сезону 2015/16. За даними інституту, станом на початок листопада, який вважається ідеальним періодом для сівби, було засіяно близько 80% посівів сої в порівнянні з 93% за аналогічний період минулого року.

За прогнозом USDA Бразилія збере 129 млн т кукурудзи в 2024 р., що майже на 6% менше, ніж в 2023 році.

Бразилія обігнала США як найбільшого світового експортера кукурудзи після рекордного врожаю 2023 року, що забезпечило країні ще більший вплив на світову торгівлю зерном.

Читайте також: Яким був 2023 для агрохолдингів? Своїми здобутками діляться LNZ Group, НІБУЛОН, HarvEast і ТАС Агро

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus