Місцеві підприємці зібрали $500 тисяч, щоб захистити порти Дунаю. Але цього недостатньо

Власники ренійських компаній «Вікінг Альянс» Максим Максимов та «Теус» Дмитро Казанін обʼєднали 11 місцевих підприємців, щоб посилити ППО міста. Вони зібрали $500 тис., придбали 11 автівок, більша частина вже оснащена всім необхідним для збиття «Шахедів»

Про це пише Forbes.ua.

«Ми працюємо в Рені, і для нас було важливо зробити хоч щось для захисту людей. Я займався пошуком і купівлею машин, а Максим — погодженням з військовими», — розповідає Казанін.

Максимов опитав військових, що їм потрібно для збиття «Шахедів», проаналізував рішення, які вже існують в Україні, заручився підтримкою волонтерів з Одеси, котрі займаються доставкою необхідних для ППО елементів. Він заявляє, що наразі їм вдалося сфомувати «найефективніші мобільні групи з тих, що сьогодні існують в Україні».

Читайте також: Підприємці відкрили збір на прожектори, щоб захистити дунайські порти 

Мобільні групи мали захищати територію від Орлівки до Рені, це майже 30 км по прямій.

«Зробленого недостатньо. Нам потрібно приблизно 32 оснащених авто, щоб перекрити повністю наш регіон», — каже Казанін.

Бізнесмени розраховували, що згодом ініціатива набере обертів і «інвесторів» побільшає, однак концепція не спрацювала. Навіть серед 11 залучених бізнесменів є ті, в кого поменшало ентузіазму, і вже не всі донатять на нові автівки й техніку.

«Ми запропонували великим компаніям, але бажання підтримати у них не виникло. Ця ініціатива працює на всіх», — зазначив Казанін.

З 18 липня по грудень 2023 року росіяни пошкодили 105 об'єктів портової інфраструктури та шість цивільних будівель. Внаслідок масованих атак було пошкоджено або частково зруйновано 10 елеваторів, два трубопроводи, 34 адміністративні будівлі, 26 складів із рослинною олією та паливом, 93 транспортні засоби, а також 69,7 тис. кв.м. складів зберігання зернових вантажів і 62 тис. т зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus