Німеччина передасть Україні ППО для захисту зернових шляхів — Bloomberg

Німеччина планує поставити Україні додаткову протиповітряну оборону, щоб допомогти захистити вантажі зерна від можливих атак росії.

Про це пише Bloomberg, посилаюсь на слова джерел, обізнаних з питанням.

«Берлін надішле одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T і більше десятка зенітних гармат Gepard, які забезпечуватимуть прикриття для вантажів, що прямують до Румунії вздовж південного узбережжя країни, повідомили люди на умовах анонімності. Озброєння має надійти в Україну до кінця цього року, а наступні блоки IRIS-T з’являться після того, як вони будуть побудовані», — пише видання.

Депутат Німеччини Маркус Фабер, який є членом комітету з питань оборони в нижній палаті парламенту, підтвердив, що Україна отримає більше систем IRIS-T і гармат Gepard, а також боєприпасів.

«Україна використовуватиме ці підрозділи, наприклад, щоб краще захистити свої зернові порти», — сказав він, не повідомляючи деталей.

Читайте також: Україна у вересні експортувала через глибоководні порти 50 тис. т продукції, включаючи аграрну — Висоцький

Раніше Віце-прем'єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що пріоритет номер один зараз — захистити південну частину, де знаходяться порти. Він розраховує, що ППО там буде покращено.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus