Міністр сільського господарства Польщі «принципово проти» продовження безмитної торгівлі з Україною — лист

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський виступив «принципово проти» продовження безмитної торгівлі з Україною.

Про це він написав у листі до Європейської комісії, повідомляє RMF FM.

За словами польського урядовця, повна лібералізація торгівлі, запроваджена ЄС після початку війни, мала «протилежний ефект».

Читайте також: Я зроблю все, щоб зберегти поточне ембарго на українське зерно — новий міністр агрополітики Польщі

Сєкерський вважає, що проблеми з надмірним імпортом стосуються не лише зернових, але й «цукру, м'яса птиці, яєць, м'яких фруктів (особливо замороженої малини) або яблучного концентрату».

«На його думку, з Україною необхідно почати переговори про поступову, взаємну лібералізацію, яка б супроводжувалася поступовим приведенням українського сільського господарства до стандартів і права ЄС. Міністр підтримав виключення цукру, м'яса птиці та яєць з регламенту вільної торгівлі ЄС і встановлення посилених захисних положень», — пише видання.

Також Сєкерський повідомив, що Польща повернулася до переговорів у рамках Координаційної платформи ЄС за участю України, Євросоюзу та країн-сусідів України з метою пошуку ефективних і прийнятних механізмів.

Раніше польський єврокомісар написав листа до ЄК з проханням захистити ринок від агроімпорту з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus