USAID AGRO надає фінансування на розвиток елеваторних потужностей України: як отримати

Програма USAID AGRO надасть до 270 млн грн для українських підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

«Проєкти збільшать обсяги та час зберігання зернових та технічних культур, що дозволить агровиробникам отримувати необхідні послуги вчасно та в потрібному обсязі. А потужності з сушіння та доробки зерна збережуть якість продукції. Загалом, це сприятиме стійкості бізнесу та покращуватиме продовольчу безпеку в Україні», — йдеться у повідомленні.

Очікувані результати в межах одного проєкту:

  • не менше ніж 70 мікро, малих та середніх агровиробників (ММСП) отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна,
  • не менш ніж на 20 тис. т в рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тис. т в рік послуг по сушінню зерна;
  • не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають агровиробники, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га.

Читайте також: USAID втричі збільшив грантову підтримку для українських переробних підприємств 

Додатковими перевагами буде збільшення елеваторних потужностей переробних підприємств та спрямування проекту на впровадження енергоефективних технологій. Також якщо заявники підпадають під визначення малих і середніх підприємств (за критеріями — від 10 до 300 працівників, від $100 тис. до $15 млн річний оборот та річна сума активів).

Етапи та дедлайни:

  • до 19 січня 2024 року — зареєструватися для участі у передзаявочному онлайн-семінарі (електронна адреса: agro.subawards@chemonics.com);
  • 23 січня 2024 року з 11:00 до 13:00 Програма USAID АГРО проведе передзаявочний онлайн-семінар;
  • не пізніше 18:00 30 січня 2024 року – подання запитань щодо участі у цьому конкурсі на ел. cкриньку ilazarenko@chemonics.com;
  • не пізніше 18:00 14 лютого 2024 року — кінцевий термін подання заявок для розгляду в першому раунді (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи) на ел. скриньку agro.subawards@chemonics.com. Заявки будуть розглядатися в міру надходження. Програма USAID АГРО продовжить приймати заявки до 18:00, 03 липня 2024 року або до моменту вичерпання коштів.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині продовжується будівництво елеватора потужністю 40 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus