Скорняков: Війна в Україні формує нові тренди у світовому агробізнесі, які замінять глобалізацію

Наразі у світі формується новий тренд — зростання долі самозабезпечення замість глобалізації. 

Про це на семінарі Harvard Business School заявив генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков, пише Latifundist.com.

«Вже зараз ми бачимо, що жахлива війна в Україні змінює світовий порядок денний в агросекторі та змушує більшість країн переглядати глобальні стратегії в області забезпечення населення їжею», — сказав Скорняков.

За його словами, топ-менеджери великих компаній Африки, Євразії, Північної та Південної Америки, Японії та Австралії обговорювали цього року у HBS важливість збільшення долі внутрішнього виробництва продуктів харчування, щоб знизити залежність від зовнішніх ринків та диверсифікувати відповідні ризики.

«У світі формується новий тренд: аграрна локалізація, зростання долі самозабезпечення замість глобалізації. Це наслідки війни в Україні», — додав Скорняков.

Бізнес-кейс HarvEast був представлений в Harvard Business School вперше за часи її існування. 

Нагадаємо, у В 2023 році компанія розвивала проєкт зрошення. Навесні ввели в експлуатацію в Київській області додатково 165 га землі, встановивши на них три дощувальні машини Western. Загальна вартість проєкту склала $365 тис. Цьогоріч площі під поливом збільшать ще на 300 га. Оснащувати їх планують обладнанням українського виробника Variant Agro Build.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus