HarvEast збільшить землі під зрошенням на 300 га в 2024

В 2024 році агрохолдинг HarvEast продовжить інвестувати в зрошення. 

Про це йдеться в матеріалі «Яким був 2023 для агрохолдингів? Своїми здобутками діляться LNZ Group, НІБУЛОН, HarvEast і ТАС Агро». 

В 2023 році компанія розвивала проєкт зрошення. Навесні ввели в експлуатацію в Київській області додатково 165 га землі, встановивши на них три дощувальні машини Western. Загальна вартість проєкту склала $365 тис. 

Сьогодні в агрохолдингу мають під поливом 520 га на Київщині.

Генеральний директор компанії Дмитро Скорняков розповів, що наступного року збільшать землі під поливом ще на 300 га. Оснащувати їх планують обладнанням українського виробника Variant Agro Build.

Він також поділився планами щодо структури посівних площ на 2024 рік. 

«В наступному році будемо робити ставку на ті самі культури, що сіяли на поточний сезон, без суттєвих змін. Це в основному соняшник та кукурудза. Плануємо вивести із сівозміни близько 10% малопродуктивної землі, яка не приносить нам бенефітів, та акумулювати ресурси задля досягнення більших результатів по тим напрямкам, де маємо найкращу експертизу», — розповів Дмитро Скорняков

За словами топменеджера, компанія майже завершила розмінування землі в Київській області — з 10 тис. га, які були обстежені й очищені від мін, залишків ракет та снарядів нам залишилось розмінувати всього 300 га.

«Нашою перемогою можна вважати вже те, що ми вижили не дивлячись на надскладні умови, знайшли нові шляхи експорту та змогли реалізувати свою продукцію,  незважаючи на блокаду морських портів та західних кордонів України», — додав він. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus