KSG Agro переходить до нової стратегії: розвиватимуть мережецентричність

Агрохолдинг KSG Agro у 2024 році реалізуватиме стратегію «мережецентричності».

Про це повідомляє пресслужба компанії.

За словами голови Ради директорів холдингу Сергія Касьянова, суть нової стратегії полягає в тому, аби у воєнний період використати принцип «мережецентричності», в основі якого — ефективна керованість в складних умовах та оптимальний розподіл ризиків.

«Ми вирішили перейти від однієї великої та вразливої локації до набагато безпечнішої та продуктивнішої «сітки», яка складається з різних локацій. Відповідно поголів’я свиней на головному майданчику на Дніпропетровщині ми потроху вирішили зменшувати, одночасно збільшуючи його на інших фермах. Першою такою фермою став комплекс у с. Новорайську Херсонської області. Вибір локації був не випадковий, він дозволив нам перейти від виробництва та постачання свинини до системних інвестицій, у тому числі й соціальних», — розповів Сергій Касьянов.

Разом із партнерами агрохолдинг реконструював свинокомплекс, який на сьогодні є чи не єдиним свиногосподарством у деокупованій Херсонській та сусідній із нею Миколаївській областях. На даний момент у Новорайську утримується 3 тис. свиноматок та вирощується щомісяця понад 6 тис. поросят, яких розподілять на відгодівлю по всій Україні.

Читайте також: Українське тваринництво може зрости на 80-120% протягом декількох років — думка

Пілотним проєктом для нової бізнес-моделі стало підприємство у Хмельницькій області. Тут одночасно дорощуватимуть до 115 кг близько 8 тисяч 25-кілограмових поросят. Збільшення числа таких партнерських проєктів дозволить підтримувати тварин у більш безпечних умовах та кращому стані здоров’я, ніж на великому комплексі, зазначають в компанії.

«Такий формат бізнес-кооперації вже сподобався багатьом українським свинарям, оскільки його вигоди, пов’язані з диверсифікацією, зниженням витрат та ризиків цілком очевидні. Тим більше, що ми, окрім постачання поросят та кормів, надаємо повний консалтинговий супровід таких проєктів», —додав Сергій Касьянов.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus