Черкаський Азот у 2023 році збільшив виробництво мінеральних добрив майже на 40%

Обсяг виробництва мінеральних добрив заводів азотного холдингу OSTCHEM, що входить до Group DF Дмитра Фірташа у 2023 році зріс на 19,5% та склав 2,1 млн т.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Черкаський «Азот» виробив 1,56 млн т мінеральних добрив (+ 39,63%), а «Рівнеазот» — 528 тис. т (–10,81%).

Ключовими добривами, які виготовляли підприємства OSTCHEM у 2023 був карбамід, КАС та аміачна селітра.

Аміачної селітри за рік було вироблено 835,9 тис. т (+ 60,5% ), КАС — 572,7 тис. т (+ 130%), карбаміду — 447,1 тис. т (+ 145%). Обсяги виробництва традиційно експортного добрива ВАС (випускається на «Рівнеазот») знизилися вдвічі до 102 тис. т.

Читайте також: Group DF Фірташа та Hyundai підписали меморандум: планують будівництво та реконструкцію хімзаводів 

В 2023 році OSTCHEM подвоїв обсяги виробництва КАС. Його частка у продуктовому портфелі компанії становила 27,3%.

«Не секрет, що ми ведемо переговори з глобальними гравцями щодо розвитку декількох промислових майданчиків. У наших стратегічних планах — будівництво нових цехів, нових заводів. Мова йде про інвестиції у нові, енергоефективні виробництва добрив, а також запуск виробництва нових продуктів, таких як AdBlue, промислові гази, продукти нафтохімії», — керівник азотного бізнесу OSTCHEM Сергій Павлючук.

Зазначимо, що OSTCHEM підняв ціни на мінеральні добрива з 23 січня. Зокрема, ціна на карбамід зросла на 1,5 тис. грн до 22,5 тис. грн/т з ПДВ.

Раніше Latifundist.com повідомляв, що Державна митна служба України з 1 січня не розмитнює добрива, які не пройшли перевірку в лабораторії на відповідність заявленим кодам класифікації, наявності вмісту прекурсорів та «російського сліду» в їхньому виробництві.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus