Корпорація FMC та Уряд України підписали Меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства

Корпорація FMC та Уряд України підписали Меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства під час Конференції з відновлення України.

Про це повідомила пресслужба FMC. 

Корпорація FMC (NYSE: FMC), провідна світова агрохімічна наукова компанія, її дочірня компанія FMC Україна та Міністерство економіки України підписали Меморандум про співпрацю під час Ukraine Recovery Conference 2023 у Лондоні, Велика Британія.

«Сторони зобов'язуються продовжувати взаємодію з метою підтримки сприятливих умов для відновлення української економіки, з особливим акцентом на її аграрному секторі. Меморандум підписали Юлія Свириденко, Перший віце-прем'єр-міністр, Міністр економіки України, та Себастія Понс, віце-президент FMC, президент Європи, Близького Сходу та Африки», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: FMC співпрацюватиме з HALO Trust в рамках програми з розмінування українських агрогосподарств

Документ охоплює чотири основні сфери для посилення співпраці: продовольча безпека, інновації, безпека аграріїв, а також передача знань та розвиток потенціалу. FMC та Міністерство домовилися співпрацювати у відновленні української економіки шляхом:

  • сприяння підвищенню продуктивності українського сільського господарства для забезпечення продовольчої безпеки;
  • надання українським фермерам пріоритетного доступу до новітніх технологій захисту рослин, які максимізують продуктивність культур, таких як кукурудза, зернові та спеціальні культури;
  • підтримки зусиль, спрямованих на те, щоб фермери могли безпечно відновити роботу на своїх землях;
  • а також покращення знань, навичок та загального потенціалу сільськогосподарської робочої сили. Сюди входить співпраця з українськими академічними установами для підтримки реконструкції аграрного сектору та впровадження програм із забезпечення гендерної рівності в сільському господарстві.

«Я надзвичайно пишаюся нашою довгостроковою підтримкою сільського господарства України. Сьогоднішня угода є важливою віхою, яка продовжує рух FMC вперед у підтримці виробництва продуктів харчування в Україні. Здійснюючи довгострокові технологічні інвестиції в країну, ми не лише підтримуємо зростання українського аграрного сектору, але й сприяємо зміцненню продовольчої безпеки в Україні та в усьому світі», —  зазначив Себастія Понс.

Меморандум набув чинності з дня його підписання, 22 червня 2023 року.

Нагадаємо, у лютому 2023 року корпорація FMC оголосила про старт в Україні кампанії «Культивуємо свободу‎».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus