У FMC розповіли про перші результати кампанії з розмінування Культивуємо Свободу

Корпорація FMC повідомила перші результати кампанії «Культивуємо Свободу», яку ініціювала у 2023 році спільно з міжнародною гуманітарною організацією The HALO Trust. Завдяки співпраці FMC та The HALO Trust було обстежено більш ніж 1 млн м² та розміновано понад 27 тис. м² українських територій.

Про це повідомила пресслужба FMC.

Загалом у 2023 році було організовано 25 команд механічної підтримки та нетехнічного обстеження, які працювали у чотирьох областях України — Київській, Херсонській, Харківській, Миколаївській — та виявили понад 500 вибухонебезпечних предметів.

«Ми надзвичайно вдячні кожному нашому партнеру, хто долучається до цієї кампанії та всім працівникам The HALO Trust, які щодня ризикують своїм життям, аби очистити українські землі від наслідків російської агресії. Це кропітка робота та нешвидкий процес, але ми й надалі будемо направляти свої ресурси на розширення кампанії. Закликаємо й інші компанії долучатися до розмінування українських земель, адже об’єднаними зусиллями ми можемо зробити вагомий внесок у побудову безпечного майбутнього нашої країни», — зазначила генеральна директорка FMC в Україні Наталія Савченко.

В рамках кампанії «Культивуємо Свободу» корпорація FMC минулого року спрямувала понад 20 млн грн свого доходу від продажів в Україні на розширення діяльності The HALO Trust з розмінування постраждалих від повномасштабної війни регіонів. Завдяки цьому організація The HALO Trust може значно збільшити свою операційну активність з очищення земель, в тому числі українських агрогосподарств. 

Читайте також: Корпорація FMC та Уряд України підписали Меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства 

«Завдання є масштабним та складним: очистити сотні гектарів українських земель від вибухонебезпечних предметів, які загрожують життям, і якнайшвидше повернення цих земель громадам. Реалізація завдання вимагає збільшення кількості тренованих і досвідчених демінерів, разом з впровадженням інноваційних технологій та розмінувальної техніки такими організаціями, як The HALO Trust. Розмінування — це перший крок до відновлення України. За підтримки FMC ми маємо змогу масштабувати нашу діяльність, підвищити її ефективність і прискорити очищення територій», — сказав програмний менеджер The HALO Trust в Україні Піт Сміт.

Україна стала першою країною, в якій FMC та The HALO Trust об’єдналися для допомоги аграріям, зауважили в пресслужбі. 

Нагадаємо, у лютому 2023 року корпорація FMC оголосила про старт в Україні кампанії «Культивуємо свободу‎». 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus