Борошномели продовжують підвищувати закупівельні ціни на продовольчу пшеницю — аналітики

На початку цього тижня більшість українських борошномелів продовжили підвищувати закупівельні ціни на продовольчу пшеницю.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Кількість пропозицій пшениці з високими показниками якості залишається недостатньою. Конкуренція між переробниками та трейдерами продовжує зростати, що, як і раніше, надає підтримку цінам.

Читайте також: Посуха знизила виробництво пшениці в Канаді у 2023/24 МР

З початку тижня більшість переробників підвищили ціни на пшеницю 2 класу ще на 100-200 грн. Станом на 30 січня ціни на продовольчу пшеницю були в межах 7-7,7 тис. грн/т СРТ. Деякі покупці продовжують фіксувати ціни на рівні 6,6-6,8 тис. грн/т СРТ, проте закуповувати пшеницю за даними цінами переважно не вдавалось.  

Нагадаємо, експерти USDA збільшили свій прогноз врожаю пшениці в Україні в 2023/24 МР — 23,4 млн т (+0,9 млн т). Оцінка експорту зросла до 14 млн т (+1,5 млн т). Прогноз кінцевих запасів аналітики збільшили на 1,8 млн т до 4,38 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus