Польща посилить перевірки української агропродукції на кордоні

Польща під час перевірок на кордоні виявила надмірний імпорт агропродукції з України.

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, пише «Європейська правда».

«Підтверджується надмірний імпорт на наш ринок цукру, олії та продуктів переробки зернових, таких як борошно, зернові напівфабрикати, особливо кукурудзи», — сказав він.

За словами Секерського, перевірки, проведені на прикордонних переходах, показали необхідність посилення ветеринарної інспекції та залучення додаткових ветеринарів.

«Викликає занепокоєння і те, що кінцевими одержувачами багатьох поставок є країни Балтії — Литва та Латвія. Можна припустити, що товари, які до них перевозять, повернуться назад до Польщі», — зазначив польський міністр.

Читайте також: Польські фермери заблокують всі пункти пропуску на кордоні з Україною

До того ж, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак декілька днів наглядав за перевіркою сільгосптоварів, які ввозяться з України.

Нагадаємо, Єврокомісія планує ввести механізм «екстреного гальмування», щоб стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках для трьох видів української продукції — м’яса птиці, яєць і цукру. У разі перевищення цих обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи. 

Виконано за допомогоюDisqus