Дунайське пароплавство починає модернізувати флот, перше судно готується до відправки в Австрію

Україна починає модернізувати річковий флот «Українського Дунайського пароплавства» (УДП) спільно з міжнародними партнерами. Підготовчі роботи на суднах, призначених до модернізації, проведуть в Україні на заводі УДП, а заміна двигунів відбудеться в Австрії. Перше судно «Капітан Антіпов» вже готується до відправки в Австрію.

Про це повідомляє Мінвідновлення.

За словами віце-прем’єр-міністра з відновлення України — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, річковий флот Дунайського пароплавства має середній вік понад 40 років.

«Для продовження роботи українського флоту в країнах ЄС терміново потрібна капітальна модернізація самохідних суден із заміною двигунів на більш екологічні та енергоефективні. Минулого року у Лондоні підписали угоду з IFC, спрямовану на залучення інвестицій для цих потреб. На сьогодні маємо підписаний договір з австрійською компанією ÖSWAG на виконання робіт з модернізації перших п’яти суден цієї серії. ÖSWAG має величезний досвід модернізації старого дунайського флоту — як вантажного, так і пасажирського», — заявив Кубраков.

Він зазначив, економічний ефект від модернізації одного судна на рік — понад €800 тис. і 20-25% палива. Також завдяки цьому буде можливо забезпечити скорочення простоїв в ремонті та витрат на пошук та купівлю запчастин.

В рамках договору законтрактовані японські двигуни Mitsubishi. В Україні наявні сертифікованих компанії, що можуть забезпечити їх сервісне обслуговування. Вже у квітні їх мають поставити на завод ÖSWAG.

Задача інженерів — провести заміну двигунів таким чином, щоб це не вплинуло на ходові якості судна. Крім того, двигуни мають дообладнати для відповідності екологічним вимогам Stage5.

Загалом планують модернізувати увесь тяговий флот УДП, який на сьогодні налічує 45 одиниць (25 в експлуатації, 20 в резерві).

Як повідомлялося раніше, ексдепутати ОПЗЖ отримали підозру у викраденні 32 барж УДП.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus