Екс-депутатів ОПЗЖ підозрюють у привласненні 32 барж Дунайського пароплавства

Екс-депутати ОПЗЖ отримали підозру у викраденні 32 барж «Українського Дунайського пароплавства» (УДП).

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

За даними слідства, підозрювані привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 млн грн. Підозрювані — двоє колишніх депутатів Одеської обласної ради від забороненої партії ОПЗЖ та ексочільник судноплавної компанії.

У 2017 році вони уклали декілька договорів між пароплавством та підконтрольною фірмою на оренду вищезгаданих суден.

«Однак, замість використання за призначенням ділки вивезли державні баржі за територію України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію. Після цього судна переправили до однієї із країн Близького Сходу. Там їх розібрали та виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які у подальшому фігуранти використовували у власних комерційних цілях. Зокрема, на території України, але уже під іншою реєстрацією», — повідомили в СБУ.

Наразі правоохоронці встановили місцезнаходження всіх викрадених суден та заарештували їх. Експертизи підтвердили, що «нові» плавзасоби виготовлено із комплектуючих річкових плавзасобів державного підприємства.

Читайте також: УДП розкрило схему крадіжки палива

Екс-депутатам загрожує до 12 років тюрми. Арештоване майно передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus