Україна відправила перше в цьому році судно з пшеницею в рамках Grain from Ukraine

З українського порту вийшов балкер SKY GATE з 25 тис. т гуманітарної пшениці для Нігерії. Це перше судно в 2024 році з гуманітарною пшеницею, яке зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках програми Grain from Ukraine.

Про це повідомляє Мінвідновлення.

«Український коридор сьогодні — основний шлях для доступу продукції українських аграріїв на світові ринки. Це є значущим не лише для економічного відновлення України, а і для підтримки продовольчої безпеки світу. За пів року з портів Великої Одеси експортовано понад 15 млн тонн українських зернових вантажів. І ми відновлюємо постачання гуманітарної пшениці в рамках програми Grain From Ukraine для країн, які опинились на межі голоду», — зазначив Віце прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

У перший рік до програми приєдналися 34 країни та міжнародні організації. 170 тис. т гуманітарної пшениці було відправлено до Ефіопії, Ємену, Сомалі, Кенії, Афганістану.

Читайте також: Grain from Ukraine: судно з українським зерном прибуло до Нігерії 

Також на другому міжнародному саміті Grain From Ukraine, що пройшов в Києві 25 листопада 2023 р, на продовження гуманітарної програми зібрано понад $100 млн для країн, які найбільше потерпають від дефіциту продовольства.

Виконано за допомогоюDisqus