Відновлення Трансбалктерміналу Кернела займе близько 1,5-2 роки — Осипов

Відновлення «Трансбалктерміналу» агрохолдингу «Кернел», який був пошкоджений внаслідок російської атаки, може зайняти 1,5-2 роки. Це дуже тривалий процес, тому що інфраструктура і нині під ризиком.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів СЕО «Кернел» Євген Осипов.

«Відновлення терміналу досить важкий процес. Ми лише нещодавно закінчили відвантажувати зерно з пошкоджених силосів. Це в нас зайняло пів року. На жаль, з великими втратами цього зерна. Ми анонсували відразу, що там близько 60 тис. т пошкоджено або втрачено», — сказав Осипов.

Читайте також: В Кернел розповіли про низку російських атак на інфраструктуру агрохолдингу

Осипов додав, що компанія має декілька партнерств по «сухих портах», але саме як об'єкт для інвестицій їх не розглядають.

«На жаль, потенційна частка нашого експорту по суходолу не більше 15%. Там немає того об'єму, який би задовольнив країну», — зазначив CEO «Кернел».

Нагадаємо, з моменту закінчення «зернової угоди» на українські порти було здійснено більше 30 комбінованих атак всіма видами озброєнь.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus