Чеські фермери приєднаються до міжнародного протесту

Фермери Чехії приєднаються до міжнародного протесту аграрних організацій Центральної та Східної Європи, які роздратовані аграрною політикою Євросоюзу та імпортом дешевшої продукції з України. У рамках масової акції, яка відбудеться 22 лютого, вони влаштують протестну ходу до прикордонних переходів, де зустрінуть колег з інших країн.

Про це повідомляє Novinky.

Також частина аграріїв у понеділок, 19 лютого, збирається вирушити з важкою технікою до Праги, де вони хочуть перекрити трасу.

За словами речниці Аграрної палати Барбари Панкової, неможливо передбачити, скільки тракторів та іншої важкої техніки поїде на кордон.

Читайте також: Поляки заблокують всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також під’їзди до морських портів

«Ми не можемо виключити, що прикордонні переходи та дороги будуть заблоковані», — сказала Панкова.

Представники сільськогосподарських організацій з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Литви та Латвії у понеділок та вівторок обговорювали проблеми, пов’язані з політикою ЄС та її впливом на сільське господарство, з єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським. Фермери передали йому свої вимоги, серед яких: компенсація фермерам за дотримання нових правил, пов’язаних із захистом навколишнього середовища, полегшення у сфері бюрократії та прозорість системи субсидій, а також краще регулювання української продукції, що прямує на ринок ЄС.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський від імені польських фермерів вибачився за інцидент, який стався в неділю, 11 лютого, коли протестувальники зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу поблизу Дорогуська.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus