Spike Brokers: На ринку автоперевезень з'являються запити на транспортування соняшнику до Болгарії

Міністерство економіки України розпочало видавати ліцензії на експорт соняшнику в Болгарію за спрощеною процедурою. На ринку автомобільних перевезень з'являються запити на транспортування соняшнику в напрямку Болгарії.

Про це повідомляє Spike Brokers.

Ставки фрахту за цим напрямком тримаються в межах 65-90€ залежно від типу транспорту та маршруту.

«З урахуванням зниженої ставки експортного мита на Європу до 1,8%, збут соняшнику в Болгарію може стати хорошою альтернативою для українського виробника щодо внутрішнього ринку. В цілому ставки фрахту автомобільним транспортом в напрямку Європи залишаються без змін відносно минулого тижня», — зазначають брокери.

На внутрішньому ринку перевезень в Україні ставки залишаються без змін відносно минулого тижня. Стрімке зниження ставок залізничного перевезення створює гарний балансуючий ефект на ринку внутрішніх перевезень у конкуренції між автомобільним та залізничним транспортом.

Читайте також: Болгарія передаватиме Україні назви компаній, які порушили режим ліцензування експорту агропродукції 

Ринкові ставки транспортування автомобілями:

  • зх. Україна — центр. / пн. Італія — 115-145€,
  • зх. Україна — пн. Болгарія — 65-90€,
  • Зх. Україна — сх. Німеччина — 100-140€,
  • центр. Україна — пд. Румунія — 95-120€,
  • центр. Україна — порти Дунаю — 45-55€,
  • центр. Україна — порти Великої Одеси — 25-40€.

Як розповів в інтервʼю Latifundist.com торговий менеджер болгарської олійноекстракційної компанії Magic Flame Преслав Райков, наразі постачання українського соняшнику до Болгарії немає, оскільки все гальмується через ліцензійний режим. За його словами, останні три-чотири місяці він залишається абсолютно непрозорим.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus