Епіцентр Агро вперше посіє сою та почне її переробляти

«Епіцентр Агро» відмовиться від вирощування кукурудзи у 2024 році. В компанії роблять ставку на олійні культури.

Про це на Forbes Agrifood 2024 розповіла керівниця департаменту з аграрних питань «Епіцентр К» «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк.

«Кукурудза останні два роки збиткова культура. На 2024 рік у нас не буде її в структурі посівів. Робимо ставку на олійні. Збільшуємо вдвічі посіви ріпаку. Сою раніше не вирощували — цього року сіємо одразу 40 тис. га», — каже Нікітюк.

Компанія вже 5 років переробляє соняшник, з минулого року почали переробляти ріпак. З цього року «Епіцентр Агро» починає переробляти сою, поки що на сторонніх потужностях, зазначає Нікітюк.

Читайте також: Епіцентр К виступила ініціатором створення індустріального парку з агропереробки

«Ми рухаємось стратегічно до того, щоб переробляти всю продукцію, яку вирощуємо. Але, наприклад, в борошномельну галузь я не вірю. На мій погляд, це вмираюча галузь», — вважає Світлана Нікітюк.

Нагадаємо, у 2024 році соняшник займе 36% посівів компанії, соя — 23%, ріпак — 10% та пшениця озима — 25% як попередник під ріпак наступного сезону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus