Інвестгрупа Time відкриє у 2024 році два переробні заводи

Інвестиційна група Time в цьому році планує запустити завод з переробки кукурудзи.

Про це співвласник Групи Радислав Ткаченко розповів на Forbes Agrifood 2024.

«Основний бізнес у нас — це АПК. Ми вирощуємо зернові, овочі, виробляємо м'ясо і молоко, і з 2021 року ми увійшли в інвестиції в переробку. Наразі у нас два проєкти на стадії реалізації. Один завод ми вже побудували, один ми запустимо в цьому році, третій ми запускаємо прямо зараз», — повідомив Ткаченко.

За його словами, наразі група будує завод з переробки кукурудзи. Планує його запустити вже у серпні цього року. Проєкт фінансує за власний кошт.

«Будувати завод почали ще у 2021 році. Ідея виникла після того, як на одну з компаній по виробництву мяса свинини — «Золотоніський бекон» — ми почали купувати відходити переробки кукурудзи. Проаналізувавши ринок, дійшли до висновку, що можемо самостійно переробляти. Тобто створити завод, який буде виробляти борошно, крупи, а відходи «з’їдатимемо» на своїх тваринницьких фермах. Тому тваринництво треба рахувати не просто як виробництво, а в тому числі і як переробку зернових. Звичайно, що у 2022-2023 рр. темпи будівництва заводу дещо сповільнилися. Бо одне з джерел фінансування — доходи від рослинництва. Але наразі більша частина профінансована. Маємо сподівання, що до серпня закінчимо», — зауважив Ткаченко.

За його словами, інвестиції Групи в АПК сектор у 2022-23 роках склали 360 млн грн, з яких 250 млн грн — в переробку. 

Читайте також: На Черкащині протягом року запустять в роботу два нові переробні підприємства

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus