Понад 90% площ озимих у Контінентал перебувають у доброму стані

За попередніми даними понад 90% площ озимих у «Контінентал Фармерз Груп» перебувають у доброму стані, ще близько 10% — у задовільному. Загибелі культур у зимовий період вдалося уникнути, а погодні умови в регіонах, де працює компанія, були сприятливими навіть для пізніх посівів.

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

«Критичних перепадів температур цієї зими ми не спостерігали. А січневі морози не становили загрози для наших озимих, оскільки вони знаходилися під сніговим покривом. Тільки в незначної частини посівів пшениці (здебільшого йдеться про найпізніші) ми спостерігаємо дещо слабший розвиток або недостатню густоту рослин. Але на потенціалі врожайності це не має позначитися», — коментує операційний директор «Контінентал» Костянтин Шитюк.

Наразі компанія готується до комплексу весняних польових робіт та здійснює перше азотне підживлення і підживлення сульфатом амонію. Протягом осінньо-зимового періоду накопичення вологи у ґрунті відбулося інтенсивно майже в усіх регіонах, тож це повинно створити сприятливі умови для розвитку культур протягом першої частини їх вегетації, зазначили в «Контінентал».

Читайте також: Контінентал підтвердив свої регенеративні практики виробництва і отримав вуглецеві сертифікати

«Станом на зараз ми оцінюємо стан посівів всіх озимих культур як задовільний для отримання планових результатів урожайності», — додав Шитюк.

Нагадаємо, що загальна площа під озимими культурами 2024 року врожаю в «Контінентал Фармерз Груп» становить 89,5 тис. га. З них озимої пшениці — 43,2 тис. га, озимого ріпаку — 33,4 тис. га та озимого ячменю — 12,9 тис. га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus