Дуда: уряд Польщі веде переговори з фермерами, щоб зупинити блокаду кордону

Польський уряд веде переговори з фермерами та профспілками, щоб розблокувати рух через українсько-польський кордон.

Про це в інтерв'ю Українському Радіо розповів президент Польщі Анджей Дуда.

«Я знаю, що зараз відбуваються переговори між польським урядом і фермерами, а також профспілками, для того, щоб розблокувати кордони, щоб зробити це можливим. Але це блокування кордону — не є рішенням польського уряду, це не рішення жодної польської влади. Це просто рішення прийнято фермерами, фермерськими організаціями», — сказав він.

Дуда зазначив, що ці протести прокотилися практично по всьому ЄС і фермери просто «бояться величезного напливу української сільськогосподарської продукції на ринки країн Європейського Союзу».

Читайте також: Птахівництво розвалюється, а МХП багатіє — поляки вимагають припинити безмитне ввезення курятини з України

За його словами, проблема напливу українського продовольства почалася ще раніше.

«Вона почалася через російську агресію проти України. Тому що давайте пам'ятати, що в усьому винна саме російська агресія проти України, а не хтось інший. Якби не було російської агресії проти України, то цієї проблеми не виникло б узагалі. Проблема в тому, що росія напала на Україну», — додав Дуда.

Як повідомлялося раніше, 20 лютого польські фермери перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині». Вони відкрили вагон і розсипали українське зерно на колії.

Виконано за допомогоюDisqus