Укрзалізниця просить експортерів олії перенаправляти вантажі з польського кордону на угорський

На прикордонному переході Батьово—Еперешке (Угорщина) зросла кількість вагонів з олією, оскільки українські відправники диверсифікують напрямки перевезення вантажів.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі представників АТ «Укрзалізниця» та угорських перевізників 21 лютого, пише Rail.insider.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерія Ткачова, наразі у напрямку прикордонного переходу Батьово—Еперешке рухаються 184 вагони із рослинною олією. Водночас до переходу Ізов—Грубешув прямує приблизно 600 вагонів з олією. Щодо навантаження у цьому напрямку діє конвенція.

Читайте також: Укрзалізниця ввела ще дві конвенції на перевезення вантажів до станції Ізов

Ткачов закликав відправників олії переорієнтувати свої вантажі у напрямку угорських переходів Батьово—Еперешке та Чоп—Захонь.

«Окрім того, з огляду на складну ситуацію з передачею вантажів через польські прикордонні переходи й інші, відправники можуть спрямувати свої вантажі на прикордонні переходи з Угорщиною», — пише видання.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» запровадила нову конвенцію на перевезення вантажів до Польщі через залізничну станцію Ізов. Вона діятиме з 21 по 27 лютого.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus