Це має бути емоційне шоу: у Польщі відреагували на привезену до кордону знищену українську сільгосптехніку

Українські фермери привезли сільськогосподарську техніку, пошкоджену або знищену російськими загарбниками, на кордон з Польщею. Відсьогодні вона буде розміщена на пункті пропуску «Краківець-Корчова». Таким чином українські аграрії хочуть показати польським протестувальникам, в яких умовах зараз працюють фермери в Україні. 

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Серед розстріляної аграрної техніки є трактори, обприскувач, вантажівка ГАЗ-53 і комбайни з деокупованих територій Херсонської області. Наприклад, трактор К-701 наданий підприємством, яке знаходиться на території Білозерської селищної громади і було окуповане з березня по листопад 2022 року. 

«Українські фермери наголошують, що борються за врожай ціною свого життя. У 2023 році лише в Херсонській області, на деокупованих територіях, на російських мінах підірвалось 20 аграріїв, п’ятеро загинули», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україні потрібно $56 млрд, щоб відновити сільське господарство протягом наступних 10 років — KSE 

Розстріляна сільгосптехніка перебуватиме на кордоні до кінця березня. 

Співорганізатор протестів польських фермерів Рафал Меклер відреагував на подію і написав, що це «має бути емоційне шоу, метою якого є тиск на поляків щодо експорту зерна до Польщі».

«Я можу поїхати на посторендні стоянки, я можу записати фільм, де стоїть відібрана у фермерів техніка, я можу поїхати на судові аукціони, де фермери втрачають свої господарства, бо не мають кредитів. Ми теж можемо створити такий наратив», — написав Меклер у соцмережі Х.

Як повідомлялося раніше, 23 лютого на залізничній станції Дорогуськ (Польща) невідомі пошкодили українську сільгосппродукцію. Відкрито три зерновози з ріпаком. Це транзитний вантаж, який прямує до Німеччини (Гамбург).

Виконано за допомогоюDisqus