Один з міноритаріїв відкликав позови проти Кернела, продавши акції Namsen за ринковою ціною

В «Кернел» вважають, що в інтерв'ю ЗМІ та публікаціях у соціальних мережах деякі акціонери переступили численні межі, тому компанія розглядає можливість вжиття відповідних дій.

Про це пише польське видання Parkiet, посилаючись на відповіді компанії.

«Ми не бачимо в діях компанії шкідливого впливу на міноритаріїв. Ми твердо переконані, що багато акціонерів скористалися хорошою можливістю, наданою Namsen Limited, акціонером, який ініціював вилучення з лістингу, диверсифікувати свій портфель і вийти з активу, ослабленого війною в Україні, у рамках пропозиції купівлі, наданої Namsen Limited», — повідомили в «Кернел» і додали, що «очевидно, що серед великої групи акціонерів завжди будуть різні думки».

В компанії додали, деякі акціонери перетнули численні межі у своїх інтерв’ю та публікаціях у соціальних мережах, тому «Кернел» розглядає можливість вжиття відповідних заходів.

«У компанії вважають, що деякі акціонери намагаються змусити основного акціонера, компанію «Кернел», придбати їхні акції за ціною, що перевищує їх реальну вартість. Один з таких акціонерів, який ініціював два позови проти компанії, згодом продав свої акції Namsen Limited за ринковою ціною та негайно відкликав позови. Ці факти яскраво демонструють спекулятивний характер подібних претензій до компанії», — зазначили в «Кернел».

На початку березня 2023 року стало відомо, що «Кернел» планує піти з Варшавської фондової біржі, оскільки вихід на біржу у 2007 році не приніс агрохолдингу очікуваних вигод.

Пізніше між міноритаріями та Радою директорів «Кернела» виник конфлікт з приводу делістингу компанії.

Згодом акціонери «Кернела» об’єдналися, щоб протидіяти викупу Андрієм Веревським акцій компанії.

Читайте також: Осипов: Рішення про блокування делістингу Кернела було очікуваним

У серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій. В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

20 лютого «Кернел» отримав дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,2 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії.

4 березня стало відомо, що «Кернел» отримав інформацію від Управління фінансового нагляду Польщі («PFSA») про призупинення адміністративного провадження щодо делістингу компанії з Варшавської фондової біржі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus