Астарта вперше відправила 3 тис. т цукру до Північної Африки

«Астарта», першою серед українських компаній, днями завантажила і відправила судно з 3 тис. т цукру до Північної Африки.  

Про це повідомила пресслужба холдингу.

«Українські виробники готові забезпечувати країни Середземномор’я, Близького Сходу та Азії високоякісним цукром. Тим більше, що цей ринок для нас не новий, а традиційний. Адже до 2022 року майже весь обсяг цукру ми експортували саме на ці ринки, — сказав комерційний директор Астарти В'ячеслав Чук, під час свого виступу на міжнародній цукровій конференції в Дубаї.

Він зазначив, що українські виробники продовжують експортувати високоякісний цукор і в країни ЄС та сподіваються на вільний доступ на ці ринки і надалі. 

Читайте також: Ми думаємо над організацію коридору для експорту українського цукру на азійський ринок — Дудка 

«Незважаючи на всі труднощі, які трапляються в нашій історії, починаючи від фінансових криз і закінчуючи повномасштабним вторгненням росії в Україну, ми зберегли галузь, яка готова експортувати 1 млн т цукру. І Астарта, як один з найбільших виробників цукру, готова бути одним з ключових експортерів. Доказом нашої готовності став той факт, що Астарта, першою серед українських компаній, днями завантажила і відправила судно з 3 тис. т цукру у Північну Африку», — додав Вʼячеслав Чук.

Нагадаємо, Європейська комісія дозволила Україні експортувати у 2024 році до країн блоку 320 тис. т цукру. Минулого року цей показник складав 500 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus