Єврокомісія дозволила Україні експортувати цьогоріч до ЄС 320 тисяч тонн цукру — комерційний директор Астарти

Європейська комісія дозволила Україні експортувати у 2024 році до країн блоку 320 тис. т цукру. Минулого року цей показник складав 500 тис. т

Про це на Agro Ukraine Summit розповів комерційний директор «Астарта-Київ» В'ячеслав Чук, повідомляє Latifundist.com.

«Україну і галузь це обмежує з точки зору експорту, враховуючи те, що в цьому році було вироблено понад 1,8 млн т цукру, Україна споживає близько 1 млн т цукру, з обмеженням 300 тис. т експорту до ЄС виникає потреба ще 500 тис. т кудись експортувати», — сказав Чук.

Він додав, що «Астарта» продовжує будувати довгострокові відносини з партнерами в Євросоюзі, однак експортувати цукор можна і в країни Середземноморʼя та Африки, залежно від тої ситуації, яка складається на світовому ринку.

Читайте також: Астарта збільшила обсяги реалізації зернових та олійних. Продажі цукру зросли на 30% — звіт за IV квартал 2023 року

Нагадаємо, Єврокомісія планує ввести механізм «екстреного гальмування», щоб стабілізувати імпорт на рівні середніх обсягів імпорту у 2022-2023 роках для трьох видів української продукції — м’яса птиці, яєць і цукру. Уразі перевищення цих обсягів імпорту будуть починати діяти імпортні тарифи. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus