Польща хоче спільно з Україною розробити механізм взаємного ліцензування експорту агропродукції

Очільник польського міністерства сільського господарства Чеслав Сєкерський сподівається, що Україна та Польща зможуть розробити механізм взаємного ліцензування експорту сільськогосподарської продукції.

Про це він заявив під час 9-го засідання Польсько-української міжурядової комісії економічної співпраці, що відбулося у Львові. 

«Ми хочемо розробити метод захисту від негативних наслідків імпорту сільськогосподарської продукції з України, прийнятний для всіх учасників», — сказав Секерський і висловив надію на розробку механізму взаємного ліцензування експорту сільськогосподарської продукції.

Говорячи про європейські прагнення України, Сєкерський заявив, що Польща готова поділитися знаннями та досвідом щодо адаптації українського агропродовольчого сектору до вимог Європейського Союзу. Він також висловив надію на співпрацю між Польщею та Україною для спільного експорту продуктів харчування на ринки третіх країн.

Читайте також: Україна та Польща можуть незабаром підписати угоду про спільний митний та прикордонний контроль

У січні стало відомо, що Польща веде переговори з Україною з приводу введення ліцензій на імпорт агропродукції, зокрема на зерно, фрукти, овочі, птицю, яйця та цукор.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus